Skip Ribbon Commands
- محتویات اصلی صفحه
SharePoint
راهنمای فنی کنترل مزارع تولید بذر سویا

ارقام سويا براساس طول دوره رشد به 13 گروه از ooo ، oo ،‌ o تا x تقسيم مي­شوند اما به جهت حساسيت اين گياه به طول روز با توجه به موقعيت منطقه جغرافيايي كشت، ارقام گروه II و VII قابليت كشت دارند. در كشور ما ارقام سويا به سه گروه زودرس، ميان­رس و ديررس تقسيم مي­شوند، كه با گروه رسيدن 6-2 مشخص مي­شوند و هريك از ارقام جهت كاشت در مناطق مختلف با شرايط اقليمي خاص خود مشخص مي­شوند. اين ارقام به لحاظ تيپ رشد به سه گروه محدود، نامحدود و نيمه­محدود تقسيم مي­شوند.



مراحل كنترل و گواهي مزارع تكثير بذر سويا

1- انتخاب زمين و پيمانكار

2- بررسي سابقه كاشت و تهيه زمين

3- كنترل و نظارت برعمليات كاشت شامل رعايت فاصله ايزولاسيون 

4- نظارت و كنترل مزرعه توليد بذر سويا در مرحله داشت شامل بارزه با علف­هاي هرز و نظارتبر علميات خالص­سازي مزرعه و حذف بوته­هاي خارج از تيپ

5- نظارت و كنترل مزرعه توليد بذر سويا در مرحله برداشت

6- نظارت برعمليات بوجاري ضدعفوني و نمونه برداری

ارقام سویا که تولید بذر آنها در کشور رایج است عبارتند از کتول، ویلیامز، L17، گرگان 3، سامان، ساری، زان،​ سحر و تلار


کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.