|
راهنمای فنی کنترل مزارع تولید بذر سیب زمینی  در بین عوامل متعدد و
تاثیر گذار برتولید محصول سیب زمینی بدون تردید بذر (غده) به عنوان یکی از مهمترین
نهاده های تولید مورد ارزیابی قرار می گیرد. تولید و تکثیر غده های سیب زمینی بذری
عاری از بیماری های قارچی، باکتریایی، ویروسی و مایکوپلاسمایی که در سن
فیزیولوژیکی و اندازه مناسب قرار دارند، از اهداف کنترل و گواهی بذر و از عوامل
موثر در افزایش میانگین عملکرد در واحد سطح می باشد.

چرخه تولید بذر سالم و قابل گواهی شامل مراحل کاشت، داشت و برداشت درکلاس های مختلف بذری، خالص سازی مزرعه، حذف بوته های آلوده و علفهای هرز، اجرای آزمونهای آزمایشگاهی وایجاد مزارع پست کنترل می باشد. نظارت براین روند، ضریب اطمینان و اعتماد کشاورزان از بذر خریداری شده را افزایش داده و امکان دست یابی به عملکرد بیشتر را فراهم می آورد. هدف اصلی کنترل کیفی بذر ، جلوگیری از ورود آفات و بیماریهای غیر بومی و محدود نمودن شیوع آفات و بیماریهای بومی بذر می باشد.کنترل کیفیت مزارع بذری سیب زمینی در مقایسه با سایر گیاهان پیچیده تر بوده و یکی از دلایل آن ماهیت تکثیر غیر جنسی غده سیب زمینی است که آنرا مستعد تجمع آفات و بیماریهای متعددی می کند.از دیگر اهداف بازرسی مزارع بذری سیب زمینی تعیین طبقه و کلاس های مختلف توده های غده بذری بر اساس حداکثر آلودگی مجاز به بیماریها ،آفات و خلوص ژنتیکی در هر طبقه و کلاس بذری می باشد.
|
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.