Skip Ribbon Commands
- محتویات اصلی صفحه
SharePoint
استاندارد ملی پیاز زعغران

زعفران يا طلاي سرخ ارزشمندترين گياه بومي و از محصولات ویژه کشاورزی می باشد که ويژگي هاي منحصر به فرد این محصول از جمله سازگاري با اقليم هاي كويري و مناطق كم آب، اشتغال زايي و ارزش اقتصادي بالا و ارزآوري مناسب براي كشور و روند رو به رشد سهم صادرات آن از كل صادرات غيرنفتي و صادرات بخش كشاورزي و ايجاد درآمد و اشتغالزايي براي روستائيان كشور، لزوم توجه به اين محصول را دو چندان مي‌سازد که این امر موجب تثبیت و ارتقاء شاخص­های رشد، بروز رسانی، کیفیت بخشی و بهبود عملکرد صادرات این محصول خواهد بود. به همین منظور و در راستای تقویت زیرساخت های صادراتی، احداث مزارع یکنواخت و تجاری با استفاده از پیاز استانداردزعفران خصوصاً در کلون های بومی و محلی که دارای ارزش افزوده بالایی می­باشند و تلاش در جهت تجاری سازی آنها، می­تواند علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و مولد در حمایت از تولید داخلی نقش داشته و ضمن ارزآوری به کشور، زمینه حمایت و صیانت از ارقام بومی و محلی را نیز فراهم نماید.

با توجه به اینکه ماده تکثیری زعفران، پیاز بوده و در امر تولید این محصول، بعنوان اولین نهاده مصرفی مطرح است، بی شک بدون استفاده از پیاز خوب( دارای شرایط مطلوب) نمی توان به حداکثر تولید و عملکرد دست یافت.

در راستای بهبود کیفیت پیاز تولیدی زعفران، تعریف استاندارد‌های لازم برای تمام مراحل تولید و حفظ کلون يا کلون های برتر و كمك به معرفی آن به جامعه باغبانی کشور ضروری می باشد که بهمین منظور، در این مجموعه ویژگی‌های ضروری احداث خزانه تولید پیاز استاندارد زعفران آورده شده است. این استاندارد هر دو سال یکبار قابل اصلاح و تجدید نظر می‌باشد. لذا از همه دست اندرکاران تولید درخواست می‌شود در حل مشکلات احتمالی علمی و عملی این مجموعه همکاری نموده تا در نهایت صاحب دستورالعملی علمی- عملی، توانمند و مؤثر در کشور باشیم.



 

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.