تحقق 78 درصد برنامه تولید بذر گندم
معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: 380 هزار تن بذر گندم در سال 99-98 تولید شده که تحقق 78 درصدی هدف برنامه را نشان می دهد.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گفت: 380 هزار تن بذر گندم در سال 99-98 تولید شده که تحقق 78 درصدی هدف برنامه را نشان می دهد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، صمد مبصر در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: گزارش های کشت گندم از استان ها حاکی از آن است که بذرهای انباری در سنوات گذشته و بذرهای تولیدی سال 99-98 جذب شده اند و یا در مناطق گرمسیر درحال جذب هستند.

وی با بیان این که بذرهایی که در اختیار کشاورزان قرار می گیرد، ضدعفونی شده و از سوی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال گواهی شده است، اظهار داشت: در سال زراعی 97-96 حدود 60 تا 70 هزار تن بذر گندم انباری داشتیم که این مقدار در سال زراعی 98-97 به 130 هزار تن رسید.

مبصر ادامه داد: امسال برای بذر گواهی شده گندم تقاضای خوبی از سوی کشاورزان وجود دارد به طوری که اگر بذر بیشتری داشتیم امکان جذب و کشت آن بود.

وی از شرایط خوب کشت بذر هیبرید ذرت در سال جاری خبر داد و گفت: در سال 99 در سطح 6 هزار هکتار بذر هیبرید ذرت کشت شد و اکنون مزارع در حال برداشت هستند.

معاون کنترل و گواهی بذر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال پیش بینی کرد که نزدیک به 15 هزار تن بذر هیبرید ذرت از ارقام مختلف تولید و در کیسه های بسته بندی شده، آماده توزیع شود.

وی کیفیت مزارع و بذرهای هیبرید ذرت برداشت شده را خوب ارزیابی کرد و اذعان داشت: بذرهای برداشت شده از نظر آلوده نبودن به بیماری و به لحاظ قوه نامیه وضعیت خوبی دارند.

مبصر ایراز امیدواری کرد: در سال زراعی جاری با بذرهای تولید داخل، کشت ذرت بر اساس برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی پیش برود.

وی در عین حال افزایش قیمت ارز و خروج بذر از گروه کالاهای گروه یک و عدم تخصیص ارز ترجیحی به این نهاده را فرصتی برای تولیدکنندگان بذر داخل دانست و گفت: در حال حاضر قیمت بذرهای وارداتی حداقل 4 تا 5 برابر شده است و تولیدکنندگان داخل با کشت بذر علاوه بر تامین نیاز داخل می توانند گوشه چشمی به صادرات داشته باشند.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال درباره زیرساخت های صادرات بذر در کشور اظهار داشت: صادرات بذر نیاز به سه تا چهار سال برنامه ریزی دارد به طوری که ارقام ایرانی باید در کشورهای مقصد کشت و ارزیابی شود و اگر عملکرد خوبی در کشور مقصد داشت، ثبت و تجاری سازی شده و سپس صادر شود.

وی در همین حال اضافه کرد: موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال از چند سال پیش اقدام به فراهم کردن زیرساخت های صادرات بذر کرده و اکنون ایران در شش برنامه سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه OECD عضو است.

مبصر افزود: عضویت ایران در برنامه های OECD موجب شده، گواهی بذر صادرشده توسط ایران در 62 کشور عضو این سازمان مورد پذیرش باشد.

وی گفت: اقداماتی نیز برای دریافت اعتبارنامه آزمایشگاه موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال از انجمن بین المللی تجزیه بذر موسوم به ISTA انجام شده و در ، تلاش ها در این زمینه با وجود شرایط سخت کرونا و تحریم ها ادامه دارد.

مبصر، نسبت دریافت اعتبارنامه برای آزمایشگاه این موسسه تحقیقاتی تا قبل از پایان سال 99 ابراز امیدواری کرد و گفت: با تحقق این امر، خبر خوبی برای بخش کشاورزی و صنعت بذر کشور خواهیم داشت.

تاریخ:
1399/08/07
تعداد بازدید:
1907
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:3 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal