استانداردهای نهال هلو و شلیل
استانداردهای نهال هلو و شلیل
  1. نهال هلو و شلیل باید پیوندی بوده و از ارقام تجاری باشد،
  2. اصالت رقم نهال تکثیر شده با مشخصات آن رقم مندرج در فهرست ملی ارقام  گیاهی منتشر شده توسط مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال تطابق داشته و اصیل باشد.
  3. تولید کننده نهال آلو و گوجه باید 10 تا 20 درصد از نهال تولیدی خود را به رقم گرده زار اختصاص دهد( برای ارقام خودناسازگار). ارقام گرده زا باید برای ارقام تجاری شناخته شده و مورد تایید باشند.
  4. بیماری ویروسی لکه حلقوی بافت مرده­ی هسته دارها (PNRSV  ) و بیماری ویروسی کوتولگی گوجه( PDV )،  به علت انتقال آنها با گرده و بذر زاد بودن (در انتشار)، وجود نداشته باشد.  بعلاوه، بیماری ویروسی آبله آلو(PPV ) که از ویروسهای خطرناکی است که با شته، پایه و پیوندک منتقل می‌شوند نباید وجود داشته باشد. در صورت مشاهده‌ی علائم هر کدام از بیماریها در نهالستان، در زمان مناسب (خرداد تا تیرماه )، بررسی آزمایشگاهی آن بیماریها در کلینیک های گیاهپزشکی تحت نظارت سازمان حفظ نباتات الزامی است.
  5. در نهالهای دو ساله تعداد شاخه‌های فرعی باید بین 6 - 3 شاخه، در گرداگرد تنه و فاصله‌ی بین شاخه‌های فرعی حداقل 5 سانتیمتر باشد.
  6. اندازه شاخه‌های جانبی حداکثر 40 سانتیمتر باشد.
  7. روی پایه‌‌ی نهال در زمان عرضه به بازار،  نباید هیچگونه پاجوش یا تنه جوش موجود باشد
  8. شروع تاج‌بندی یعنی فاصله اولین شاخه روی تنه از سطح خاک.
  9. تعداد نهال در یک بسته باید بین 25 تا 50 عدد باشد.
  10. اجرای توصیه‌های عمومی نهالهای ریشه لخت ارقام میوه مصوب جلسه یازدهم اسفند ماه سال 1387 هیات امناء سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی به شماره 222/80174  الزامی است.
تاریخ به روز رسانی:
1398/08/29
تعداد بازدید:
425
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal