برگزاری شصت و دومین کمیته معرفی رقم در مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
 

شصت و دومین جلسه کمیته معرفی رقم در روز چهارشنبه مورخ 1399/11/1 با حضور اکثریت اعضای کمیته به صورت حضوری و وبینار با میزبانی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برگزار شد. در این جلسه گزارشات­ معرفی یک ژنوتیپ پیاز سفید مربوط به موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، دو ژنوتیپ لیموترش، یک ژنوتیپ گریپ فروت و یک ژنوتیپ پسته مربوط به موسسه تحقیقات علوم باغبانی به شرح ذیل ارائه و بررسی گردید:

1-گزارش معرفی یک جمعیت بهبودیافته پیاز سفید قم توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ارائه شد. ژنوتیپ اصلاح شده مذکور با پتانسیل عملکرد زیاد، تحمل نسبت به شوری، انبارمانی طولانی و متحمل نسبت به آفت تریپس مورد تایید قرار گرفت و با نام "مروارید" معرفی شد.

2-گزارش معرفی دو ژنوتیپ لیموترش با کدهای2HR و 13E و یک ژنوتیپ گریپ فروت با کد 7BR توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی به شرح ذیل ارائه شد.

- ژنوتیپ لیموترش 13E : این ژنوتیپ یک ژنوتیپ طبیعی شبه لایم است و در مقایسه با لیموترش­های گروه مکزیکن لایم، دارای شاخص­های کیفیت میوه بالاتری (ضریب رعنایی، میزان اسید قابل تیتراسیون، میزان آب میوه، ویتامین ث و ..) ‌است. ‌هم‌چنین دارای تحمل خوبی نسبت به عامل بیماری جاروک لیموترش دارد. عادت رشد عمودی برای افزایش تراکم درخت و کمتر بودن تراکم خار نیز از برتری­های آن نسبت به مکزیکن لایم می­باشد. ظاهر میوه و عملکرد میوه تولید شده مشابه با رقم معمولی لیموترش ‌می‌باشد. این ژنوتیپ با توجه به ویژگی های مذکور مورد تایید قرار گرفت و با نام "پارس" معرفی شد.

- ژنوتیپ لیموترش 2HR : این ژنوتیپ از گروه پرشین لایم ‌است و دارای میوه با خصوصیات کمی و کیفی به مراتب بهتر از پرشین لایم فعلی ‌می‌باشد. دارای میزان عصاره، ویتامین ث و عطر و طعم مناسب، مقاومت به بیماری جاروک لیموترش بوده و از نظر عملکرد مشابه با پرشین لایم معمولی ‌می‌باشد. این ژنوتیپ با توجه به ویژگی­های مذکور مورد تایید قرار گرفت و با نام "پرشیا" معرفی شد.

- ژنوتیپ گریپ فروت 7BR: این ژنوتیپ یکی ژنوتیپ های طبیعی گریپ فروت است و از نظر صفات ظاهری شباهت زیادی به رقم شاهد دانکن داشته ولی به دلیل عادت رشد عمودی و افراشته، تعداد بذر کمتر در میوه، وضعیت ظاهری گوشت و پوست و همچنین عطر، طعم، شیرینی و پذیرش کلی محصول نسبت به رقم دانکن برتری دارد. درنتیجه با توجه به عملکرد بالاتر، قابلیت نگهداری طولانی مدت و مقاومت به بیماری جاروک لیموترش مورد تایید قرار گرفت و با نام "مانا" معرفی شد.

3- گزارش معرفی یک ژنوتیپ پسته با کد A2346 توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی ارائه شد. ژنوتیپ مذکور با ویژگی های زودرسی، زود‌گل، نیاز سرمایی پایین، نوسان سال‌آوری پایین، میوه درشت، بیضوی شکل و بازارپسند و درصد بالای چربی مغز مورد تایید قرار گرفت و با نام "امیر" معرفی شد

 
 
 
تاریخ:
1399/11/05
تعداد بازدید:
2570
منبع:
اداره روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal