تحقق 70 درصدی برنامه تولید بذر گندم در شرایط خشکسالی

70 درصد برنامه تولید بذر گندم آبی و دیم به مقدار 391 هزار تن محقق شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، معاون موسسه تحقیقاتی ثبت و گواهی بذر و نهال با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی در سال جاری که در مقایسه با 30 گذشته بی سابقه بوده است، تحقق 70 درصدی تولید بذر گندم، عملکرد قابل قبولی را برای شرکت های تولید کننده بذر گندم رقم زده است.

صمد مبصّر افزود: از 391 هزار تن بذر خام گندم خریداری شده پیمانکاران، 264 هزار و 26 تن بذر ارقام آبی و 101 هزار و 375 تن ارقام دیم در طبقات مختلف می‌باشد.

وی درصد تحقق برنامه در ارقام آبی را نزدیک به 79 درصد و در ارقام دیم 54 درصد عنوان کرد.

مبصّر اضافه کرد: با توجه به ماهیت تولید، تامین بذر ارقام دیم بیشتر تحت تاثیر خشکسالی قرار گرفته است.

وی درباره جزییات تحقق برنامه خرید بذر گندم آبی و دیم در استان ها توضیح داد: کرمانشاه با تحقق 110 درصد برنامه و تولید 38 هزار و 859 تن بذر، البرز با 108 درصد تحقق برنامه و تولید 2717 تن بذر، فارس با 87 درصد تحقق برنامه و تولید 47 هزار و 402 تن بذر گندم، استان های موفق در تامین بذر گندم سال زراعی جاری بودند.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، میزان تحقق برنامه خرید بذر گندم در استان های بوشهر را 85 درصد معادل 11 هزار و 34 تن، تهران 82 درصد معادل 4795 تن و مازندران را 80 درصد معادل 4287 تن اعلام کرد.

وی همچنین به استان هایی که به دلیل خشکسالی کمتر از 40 درصد برنامه خرید بذر گندم در آنها محقق شده اشاره کرد و اظهار داشت: در استان های اصفهان 40 درصد، چهار محال و بختیاری 39 درصد، خراسان جنوبی 36 درصد، سیستان و بلوچستان 34 درصد، مرکزی 29 درصد و خراسان شمالی 29 درصد برنامه خرید بذر گندم محقق شده است.

مبصّر گفت: با توجه به پیش بینی شرایط ویژه آب و هوایی از آغازین روزهای سال 1400 توسط این موسسه و معاونت امور زراعت وزارتخانه، تصمیمات و اقداماتی صورت گرفت تا تولید و تامین بذر گندم برای کشت پاییزه در سال زراعی آینده با آسیب پذیری کمتری همراه باشد.

وی افزود: بر اساس این تصمیمات، شرکت های تولیدکننده بذر گندم موظف شدند با اتخاذ تمهیدات فنی، تمامی بذرهای تولید شد. پیمانکاران را خریداری کنند.

مبصّر ادامه داد: برای آن که تامین و کیفیت بذر، آسیب کمتری ببیند، قرار شد بذرهای گندم در فرآیند بوجاری با دقت بیشتری اصلاح شود و تا 15 درصد میزان افت بذر در بوجاری را وزارت جهاد کشاورزی در هزینه‌های تبعی تولید بذر شرکت‌ها منظور کند.

مبصّر درباره علت اتخاذ این تصمیم اظهار داشت: با افزایش قیمت گندم، بخشی از بذر گندم به ویژه ارقام آبی توسط کارخانجات آرد و ماکارونی با قیمت بالاتر از قیمت خرید تضمینی از پیمانکاران خریداری و از دسترس شرکت های تولیدکننده بذر خارج می‌شود.

وی یکی از دلایل فروش بخشی از بذر گندم پیمانکاران به کارخانجات آرد و ماکارونی را عدم پرداخت به موقع تسهیلات بانکی به شرکت های تولیدکننده بذر گندم برای تامین نقدینگی و خرید دانست و گفت: اگر تسهیلات خرید بذر از سوی بانک ها به موقع فراهم می‌شد، احتمالاً خرید بذر گندم ارقام آبی توسط شرکت های تولید کننده بذر از 79 به 85 تا 90 درصد هم می رسید.

وی گفت: متاسفانه شرکت های تولیدکننده بذر در مورد دریافت تسهیلات بانکی خرید بذرشان از کشاورزان چند سالی است که با مشکل روبرو هستند و این مشکل تاکنون ادامه داشته است.

معاون موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال اذعان داشت: برای تامین نقدینگی خرید بذر مورد نیاز شرکت ها از پیمانکاران و مطابق برنامه ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، به حدود 3 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز است و تا به امروز که برنامه تولید بذر گندم تقریباً به پایان رسیده است، تنها بخشی از این تسهیلات در اختیار شرکت ها قرار گرفته است.

   
تاریخ:
1400/06/14
تعداد بازدید:
1783
منبع:
اداره روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
امتیازدهی
میانگین امتیازها:1 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal