برگزاری هفتاد و پنجمین کمیته معرفی رقم

هفتاد و پنجمین جلسه کمیته معرفی رقم در روز چهارشنبه مورخ 1400/08/19 با حضور اکثریت اعضای کمیته به صورت حضوری و وبینار با میزبانی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برگزار شد. در این جلسه گزارش­ معرفی پنج ژنوتیپ سیب و نتایج آزمون تعیین ارزش زراعی ارقام خارجی جو، گندم و نخود به شرح ذیل ارائه و بررسی گردید:

1- گزارش معرفی پنج ژنوتیپ سیب با کدهای MN8, MN10, SEN, H1-SH, GH-R توسط محقق موسسه تحقیقات علوم باغبانی به شرح ذیل ارائه شد.

1-1- MN10 : این ژنوتیپ با عملکرد بسیار خوب در مقایسه با رقم تجاری گالا، بافت سفت و آبدار، سال‌آوری کم، تحمل به سرمای دیررس بهاره، قابلیت انبارمانی بسیار خوب در مقایسه با سایر ارقام تابستانه (حدود 4 ماه)، توزیع باردهی در تمام طول بازو اعم از شاخه‌های یک‌ساله و چندساله، حساسیت کم در برابر کرم سیب، متحمل به شانکر سیتوسپورائی، شانکر دوده‌ای و حساسیت کم به پوسیدگی سیاه میوه، مورد تایید قرار گرفت و با نام "نیما" معرفی شد.

1-2- MN8 : این ژنوتیپ سیب میان‌رس بوده و با باردهی مطلوب در مقایسه با گالا، سال‌آوری کم، قدرت انبارمانی مناسب، تحمل نسبتاً خوب در برابر کرم سیب، شانکر سیتوسپورائی و شانکر دوده‌ای، نیمه‌حساس در برابر پوسیدگی سیاه میوه و نسبتاً مقاوم به بیماری آتشک مورد تایید قرار گرفت و با نام "زاگرس" معرفی شد.

1-3- SEN : این ژنوتیپ سیب میان‌رس بوده و با وزن بالای میوه در مقایسه با گالا، سفتی بافت، انبارمانی مطلوب، عطر فراوان، حساسیت کم به کرم سیب و تحمل خوب در برابر آلودگی ناشی از شانکر سیتوسپورائی و شانکر دوده‌ای و نسبتاً مقاوم به بیماری آتشک مورد تایید قرار گرفت و با نام "جابان" معرفی شد.

1-4- H1-SH : این ژنوتیپ سیب زودرس بوده و با عطر و طعم خوب، حساسیت کم در برابر کرم سیب و آلودگی ناشی از شانکر دوده‌ای، حساس به سیتوسپورا و پوسیدگی سیاه میوه مورد تایید قرار گرفت با نام "شمین" معرفی شد.

1-5- GH-R : این ژنوتیپ سیب زودرس بوده و با سال‌آوری کم، بالابودن میزان ترکیبات فلاونوئیدی و آنتوسیانین گوشت میوه، قابلیت تبدیل شدن به میوه خشک و چیپس میوه به دلیل دارابودن کمترین میزان شاخص قهوه‌ای‌شدن آنزیمی بافت، قدرت ضداکسایشی بالا، داشتن گل‌های رنگین و جذاب و نقش مهم آن در گرده‌افشانی باغات سیب، حساسیت کم به کرم سیب و تحمل خوب در برابر آلودگی ناشی از قارچ سیتوسپورائی مورد تایید قرار گرفت با نام "بکران" معرفی شد.

2- نتایج آزمون تعیین ارزش زراعی چهار رقم جو توسط عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ارائه گردید. ارقام با نام­های Adalina، Monroe ،PSB1 و Novosadski565 به همراه چهار رقم شاهد جلگه، مهتاب، بهمن و لاین در حال معرفی CB-96-10، در پنج ایستگاه اقلیم سرد کشور (کرج، اردبیل، میاندوآب، زنجان و جلگه رخ) در طی سال­های زراعی 1400-1398 ارزیابی شدند. براساس نتایج به دست آمده با توجه به ویژگی­های مطلوب ارقام مذکور، هر چهار رقم مورد تایید قرار گرفتند.

نتایج آزمون تعیین ارزش زراعی ارقام جو

ردیف

نام رقم

متقاضی

وضعیت تایید

تایید شد

رد شد

1

Adalina

Saat bau

*

 

2

Monroe

Saat bau

*

 

3

PSB1

شرکت بذر پاسارگاد

*

 

4

Novosadski565

Institute of field and vegetable crops

*

 

3- نتایج آزمون تعیین ارزش زراعی پنج رقم گندم نان و سه رقم گندم دوروم توسط عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر ارائه گردید. ارقام گندم نان با نام­های Destan، Afra، Fadime Ana ، Lancillotto ،Aurelius و ارقام گندم دوروم با نام­های Iride ، Lupidur، Elsadur همراه با ارقام شاهد حیدری، میهن و زرینه در طی سال­های زراعی 1400-1398 در پنج ایستگاه تحقیقاتی اردبیل، میاندوآب، همدان، مشهد و کرج ارزیابی شدند. براساس نتایج به دست آمده سه رقم گندم نان Aurelius، Fadime Ana و Destan و یک رقم گندم دوروم Iride مورد تایید قرار گرفتند و ارقام Afra، Lancillotto ، Lupidur، Elsadurرد شدند.

- قابل ذکر است رقم Activus که در لیست ارقام مورد آزمون قرار داشته است به علت فقدان قوه نامیه از آزمون حذف شده است.

نتایج آزمون تعیین ارزش زراعی ارقام گندم نان و دوروم

ردیف

نام رقم

متقاضی

وضعیت تایید

تایید شد

رد شد

1

Aurelius

Saat bau

*

 

2

Lancillotto

Syngenta

 

*

3

Fadime Ana

Safgen Tohumculuk Tar

*

 

4

Afra)Comert2)

Avesa Tarim Gida ve Hay

 

*

5

Destan

Avesa Tarim Gida ve Hay

*

 

6

Iride

Syngenta

*

 

7

Lupidur

Saat bau

 

*

8

Elsadur

Saat bau

 

*

4- نتایج آزمون تعیین ارزش زراعی دو رقم نخود خارجی با نام­های Aras و Goksu مربوط به شرکت Olgunlar Tur به همراه چهار رقم شاهد سعید، منصور، آرمان و هاشم توسط عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال ارائه گردید. ارقام مذکور در طی دو سال 1399-1397 در چهار منطقه آذربایجان غربی(اشنویه)، اردبیل(مغان)، کردستان(سارال) و (کامیاران) ارزیابی شدند و با توجه به نتایج به دست آمده هر دو رقم مورد تایید قرار گرفتند.

 
تاریخ:
1400/09/02
تعداد بازدید:
2056
منبع:
اداره روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal