برگزاری هشتاد و دومین جلسه کمیته معرفی رقم

هشتاد و دومین جلسه کمیته معرفی رقم در روز چهارشنبه مورخ 1401/4/1 با حضور اکثریت اعضای کمیته در موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برگزار شد. در این جلسه گزارشات­ معرفی دو ژنوتیپ خربزه و دو ژنوتیپ زیتون به شرح ذیل ارائه و بررسی گردید:

1- گزارش معرفی دو ژنوتیپ خربزه با کدهای قصری( J1-92) و بندی(F1-92) توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی ارائه شد. هر دو ژنوتیپ مذکور با عملکرد و درصد مواد جامد محلول بالا، دارای یکنواختی، تعداد میوه در بوته و متوسط وزن میوه بیشتر نسبت به توده بومی مورد تایید قرار گرفتند. خربزه قصری( J1-92) با نام "قصری سبحان" و خربزه بندی(F1-92) با نام " بندی 1400"معرفی شد.

2- گزارش معرفی دو ژنوتیپ زیتون با کدهای GW1 و لرستان5 توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی ارائه شد.

- ژنوتیپ : GW1 ‌دارای فرم تاج گسترده، قدرت رشد نسبتا زیاد، زود بارده و از نظر ازدیاد با قلمه نسبتا سهل ریشه‌زا و از نظر گرده افشانی خودسازگار می‌باشد. دارای میوه‌های بیضی شکل با وزن 6/9گرم با نسبت گوشت به هسته 8/9 در آبان ماه و میانرس می‌باشد. مقدار روغن در ماده خشک فرابر در پایان آبان62/9 درصد و زمان مناسب برداشت آن نیمه دوم آبان ماه است. روغن این ژنوتیپ دارای70 درصد اسیداولئیک و مناسب برای تهیه زیتون کنسروی سبز و سیاه است. در ارزیابی تحمل به خشکی نتایج کشت در گلدان نشان داد ژنوتیپ GW1 تحمل نسبی به تنش خشکی دارد. با توجه به ویژگی­های مذکور رقم فوق مورد تایید قرار گرفت و با نام "زاگرس" معرفی شد.

- ژنوتیپ لرستان5 : این ژنوتیپ حاصل شناسائی و جمع‌آوری از منطقه سپید دشت استان لرستان می‌باشد و دارای فرم تاج درخت کروی، قدرت رشد متوسط، تراکم تاج متوسط، دارای برگ‌های کوچک پهن به شکل سرنیزه­ای بوده و از نظر گرده‌افشانی خودسازگار است. فرم میوه بیضی نامتقارن می‌باشد. میانگین وزن میوه در نیمه دوم شهریور5/1 گرم، وزن هسته0/55 گرم و نسبت گوشت به هسته8/3 می‌باشد. این ویژگی علاوه بر مناسب نمودن آن برای بهره برداری کنسروی، برای روغن‌کشی نیز مناسب می‌باشد (دومنظوره). از نظر رسیدن، نسبتا دیررس، وزن میوه در آبان ماه به 5/75 گرم می‌رسد. درصد روغن در ماده خشک فرابر در آبان ماه65% می‌باشد. از نظر ریشه‌زایی نسبتا سهل‌ریشه‌زا است. از نظر پروفایل اسیدهای چرب دارای 74/37 درصد اسید اولئیک ، 12/59درصد اسید پالمیتیک، 7/46 درصد اسید لینولئیک و 0/488درصد اسید لینولنیک است و در ارزیابی مقاومت به بیماری ورتیسیلیوم نسبت به آلودگی در برابر پاتوژن عامل بیماری مقاومت نشان داد. با توجه به ویژگی­های مذکور رقم فوق مورد تایید قرار گرفت و با نام "لرستان" معرفی شد. 

 
 
تاریخ:
1401/04/08
تعداد بازدید:
1260
منبع:
اداره روابط عمومی و امور بین الملل
امتیازدهی
میانگین امتیازها:2 تعداد کل امتیازها:2
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal