رسیدن ایران به مرز خودکفایی بذر گواهی شده محصولات کشاورزی

صمد مبصر در مصاحبه رادیویی با رادیو اقتصاد در خصوص رسیدن ایران به مرز خودکفایی بذر گواهی شده محصولات کشاورزی، اهمیت و ضرورت استفاده زارعین از بذر گواهی شده ، پیامدهای مثبت این مهم را افزایش امنیت غذایی، بهبود شرایط زیست محیطی و اشتغالزایی برشمرد.

وی با توجه به اینکه مصرف بذر گواهی شده متحمل هزینه های بیشتری نسبت به بذر خود مصرفی است، خاطر نشان کرد: پرداخت یارانه برای فراهم نمودن بذر گواهی شده توسط دولت برای زارعین هزینه نیست بلکه به عنوان سرمایه گذاری برای فصول و نسلهای آتی خواهد بود و دولت و وزارت جهاد کشاورزی می بایست مشوق های تولید بذر گواهی شده، همچون یارانه را برای تحقق این امر بکار گیرند.

معاون بذر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال با اشاره به کمبود آب وشرایط بحرانی، تولید محصولاتی که ارزش افزوده بالاتری نسبت به سایر محصولات آب بر را دارا هستند، موجه دانست و تولید بذر را نیز در این زمره بر شمرد.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال افزود: در حال حاضر تولید 550 تا 650 هزار تن بذر گواهی شده را در کارنامه سالیانه کشور داریم و با فاکتورهایی از قبیل یارانه تشویقی، امور ترویجی و همچنین با بیان مزیت نسبی استفاده از بذر گواهی شده در مقابل بذر خود مصرفی، می توانیم به ظرفیت تولید750 تا 800 هزار تن در سال دست یابیم.

مبصر در زمینه واردات و صادرات بذر اذعان داشت: چون کشور ایران خاستگاه برخی از گیاهان زراعی نیست، با قطع تبادل ژرم پلاسم و واردات بذر به طور کامل، از ارتقاء و به روز بودن در زمینه ارقام جدید محروم خوهیم ماند و لازم است برای تغییر موازنه بین واردات و صادرات، زمینه سازی برای توسعه صادرات بذر صورت گیرد.

برای بهره برداری از گفتگوی کامل رادیویی از پیوند ذیل وارد شوید.

 
 
تاریخ:
1402/06/20
تعداد بازدید:
1270
منبع:
اداره روابط عمومی
امتیازدهی
میانگین امتیازها:5 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal