زعفران
یا طلای سرخ ارزشمندترین گیاه بومی و از محصولات ویژه کشاورزی می باشد که
ویژگی های منحصر به فرد این محصول از جمله سازگاری با اقلیم های کویری و
مناطق کم آب، اشتغال زایی و ارزش اقتصادی بالا و ارزآوری مناسب برای کشور و
روند رو به رشد سهم صادرات آن از کل صادرات غیرنفتی و صادرات بخش کشاورزی و
ایجاد درآمد و اشتغالزایی برای روستائیان کشور، لزوم توجه به این محصول را
دو چندان میسازد که این امر موجب تثبیت و ارتقاء شاخصهای رشد، بروز
رسانی، کیفیت بخشی و بهبود عملکرد صادرات این محصول خواهد بود. به همین
منظور و در راستای تقویت زیرساخت های صادراتی، احداث مزارع یکنواخت و تجاری
با استفاده از پیاز استانداردزعفران خصوصاً در کلون های بومی و محلی که
دارای ارزش افزوده بالایی میباشند و تلاش در جهت تجاری سازی آنها،
میتواند علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و مولد در حمایت از تولید داخلی نقش
داشته و ضمن ارزآوری به کشور، زمینه حمایت و صیانت از ارقام بومی و محلی
را نیز فراهم نماید.
با توجه به اینکه
ماده تکثیری زعفران، پیاز بوده و در امر تولید این محصول، بعنوان اولین
نهاده مصرفی مطرح است، بی شک بدون استفاده از پیاز خوب( دارای شرایط مطلوب)
نمی توان به حداکثر تولید و عملکرد دست یافت.
در
راستای بهبود کیفیت پیاز تولیدی زعفران، تعریف استانداردهای لازم برای
تمام مراحل تولید و حفظ کلون یا کلون های برتر و کمک به معرفی آن به جامعه
باغبانی کشور ضروری می باشد که بهمین منظور، در این مجموعه ویژگیهای ضروری
احداث خزانه تولید پیاز استاندارد زعفران آورده شده است. این استاندارد هر
دو سال یکبار قابل اصلاح و تجدید نظر میباشد. لذا از همه دست اندرکاران
تولید درخواست میشود در حل مشکلات احتمالی علمی و عملی این مجموعه همکاری
نموده تا در نهایت صاحب دستورالعملی علمی- عملی، توانمند و مؤثر در کشور
باشیم.