صفحه نخست
پست الکترونیک
نقشه سایت
ورود اعضاء
ENGLISH
Seed and Plant Certification and Registration Institute
سال 1403
«سال جهش تولید با مشارکت مردم»
!!!b1!!!
!!!b1!!!
درباره مؤسسه
تاریخچه
اهداف و ماموریت ها
برنامه های کلان
رؤسای پیشین مؤسسه
چارت تشکیلاتی
تماس با ما
ساختار تشکیلاتی
ریاست مؤسسه
معاونت تحقیقات شناسایی و ثبت ارقام گیاهی
معاون تحقیقات شناسایی و ثبت ارقام گیاهی
بخش تحقیقات رفتارهای زراعی
بخش تحقیقات تمایز، یکنواختی و پایداری
بخش تحقیقات سیتوژنتیک
آزمایشگاه مارکرهای مولکولی
آزمایشگاه سیتوژنتیک
آزمایشگاه ریخت شناسی و رفتارهای فیزیولوژی
معاونت تحقیقات کنترل و گواهی بذر
معاون تحقیقات کنترل و گواهی بذر
بخش تحقیقات ارزیابی فنی و بازرسی مزارع بذری
بخش ارزیابی اصالت ژنتیکی
آزمایشگاه کنترل کیفیت بذور
صدور گواهی ایستا
معاونت تحقیقات کنترل و گواهی نهال
معاون تحقیقات کنترل و گواهی نهال
بخش تحقیقات ارزیابی فنی و باغات مادری و نهالستانها
بخش سالم سازی و نگهداری منابع اولیه نهال
معاونت تحقیقات فناوری بذر و نهال
معاون تحقیقات فناوری بذر و نهال
بخش تحقیقات فناوری و بهبود کیفیت بذر
بخش تحقیقات فناوری و بهبود کیفیت نهال
آزمایشگاه کنترل سلامت بذر و نهال
مدیریت برنامه ریزی و پشتیبانی
مدیر برنامه ریزی و پشتیبانی
معاون برنامه ریزی و پشتیبانی
مدیر اداره امور مالی
اداره بودجه و تشکیلات
واحد امور استانها
اداره روابط عمومی و امور بین الملل
اداره خدمات فنی و محیط های تحقیقاتی
واحد فناوری اطلاعات و ارتباطات
مدیریت حمایت های حقوقی
خدمات
فرایند ثبت و تجاری سازی ارقام گیاهی
فرآیند کنترل و گواهی بذر
فرآیند کنترل و گواهی نهال
فرایند گواهی واردات و صادرات بذر و نهال
پژوهش و فناوری
خدمات فنی
تعرفه خدمات سال 1403
انتشارات
نشریه علوم و فناوری بذر ایران
فصلنامه ثبت و گواهی بذر و نهال
فهرست ملی ارقام
طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال
ارتباط با ما
دوباره تلاش کنید
نمایش سایت اصلی
›
فرآیند ثبت و تجاری سازی ارقام گیاهی
›
دستورالعمل های آزمون های تیپ (DUS) و تاز (VCU)
›
دستورالعمل های آزمون تیپ (DUS ) سبزی و صیفی
دستورالعمل های آزمون تیپ (DUS ) سبزی و صیفی
بهنژادی گیاهی با کشف یا ایجاد تغییرات ژنتیکی جدید در گونههای گیاهی شروع میشود. از میان تغییرات ژنتیکی حاصل، گزینش گیاهان با عملکرد بالا، مقاومت به تنشهای زنده و غیرزنده، رنگ مطلوب در گیاهان زینتی و یکنواختی در فرم و شکل درختان میوه و گیاهان زینتی در اولویت پژوهشهای بهنژادی قرار دارند. بهنژادگر ممکن است فنون مختلف و یا فرمهای گوناگون فنآوری را در ایجاد تغییرات ژنتیکی مورد استفاده قرار دهد. بهرحال ایجاد تغییرات مورد نظر بهنژادگر در تودههای گیاهی و گزینش گیاهان مطلوب اولین و مهمترین مرحله گزینش ژنوتیپهای برتر میباشد.
بهنژادی یک فرایند بسیار طولانی است و مواد گیاهی در نسلهای مختلف در شرایط مختلف مزرعه، آزمایشگاه و گلخانه مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته و فنون مختلف برای تشخیص ژنوتیپهای برتر در آزمایشگاه و مزرعه به کار گرفته میشود. بنابراین نه تنها دانش و فنون پیشرفته بلکه هزینه زیادی نیز برای تهیه یک رقم اصلاح شده در سالهای متمادی صرف میشود. در نتیجه حمایت مادی و معنوی از ارقام اصلاح شده، توسط دولتها امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
جمعیت جهان در حال افزایش بوده و زمینهای زراعی و سایر منابع محیطی روز به روز محدودتر میشوند. بنابراین تهیه ارقام اصلاح شده پرمحصول و مقاوم به بیماریها و تنشهای محیطی اثرات مثبت اقتصادی و زیست محیطی دارد. شکی نیست که در قرن بیست و یکم، ارقام جدید زراعی و باغی که دارای ارزش اقتصادی و بازاریابی ممتازی هستند در بازارهای جهانی عرضه خواهند شد.
تدوین پیش نویس دستورالعملها براساس دستورالعمل اتحادیه بینالمللی حمایت از ارقام گیاهی (
UPOV
) و با در نظر گرفتن صفات مهم مورفولوژی، فیزیولوژی و زراعی و مقاومت به تنشهای زنده و غیرزنده که در تمایز ارقام گیاهی در شرایط آب و هوایی کشور ایران نقش موثری دارند، انجام گرفت. پیشنویس هر دستورالعمل پس از بحث و تبادل نظر در کمیته فنی تصحیح
و به تصویب رسید.
1
بادمجان
4
فلفل
2
پیاز
5
گوجه فرنگی
3
خیار
6
هندوانه
تاریخ به روز رسانی:
1402/08/22
تعداد بازدید:
7133
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به
مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
می باشد.
Powered by
Dorsa
Portal