جلسه پنجاه و نهم کمیته معرفی رقم در روز چهارشنبه مورخ 99/08/28 با حضور اکثریت اعضای کمیته به صورت حضوری و وبینار با میزبانی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال برگزار شد. در این جلسه گزارشهای معرفی دو لاین نخود مربوط به موسسه تحقیقات دیم کشور، یک لاین خربزه، یک ژنوتیپ زردآلو و دو کلون چای مربوط به موسسه تحقیقات علوم باغبانی به شرح ذیل ارائه و بررسی گردید:
1- گزارش معرفی دو لاین نخود با کدGazvin-IDKUr-2011-72Ur-31Ur-14 و Gazvin-IDKUr-2011-93Ur-33Ur-15 توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات دیم کشور ارائه شد. لاینهای مذکور از تیپ نخود کابلی با عملکرد دانه، ارتفاع بوته، وزن هزار دانه بالا، درصد پروتئین دانه مطلوب و نیز تحمل نسبی به بیماریهای برقزدگی و فوزاریوم، مناسب برای کشت پائیزه در مناطق معتدل و کشت انتظاری-پائیزه در مناطق سردسیر کشور مورد تایید قرار گرفتند. لاینGazvin-IDKUr-2011-72Ur-31Ur-14 با نام "اُروم1" و لاین Gazvin-IDKUr-2011-93Ur-33Ur-15 با نام " اُروم2" معرفی شد.
2- گزارش معرفی یک رقم خربزه از تیپ فیروزی توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی ارائه شد. این لاین اصلاح شده از جمعیت بومی خربزه فیروزی در سیستان استخراج و خالصسازی شده و از نظر اکثر صفات شامل طرح پوست میوه، قطر گوشت، زودرسی، همرسی، میانگین وزن میوه، شکل میوه، درصد مواد جامد محلول و عملکرد از جمعیت شاهد محلی برتر و از یکنواختی مناسب نسبت به جمعیت اولیه - براساس آزمون DUSکه توسط موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال انجام شده است - برخوردار میباشد که مورد تایید قرار گرفت و با نام "فیروزی99" معرفی شد.
3- گزارش معرفی یک ژنوتیپ زردآلو با کد 177 توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی ارائه شد. ژنوتیپ مذکور با خصوصیات عملکرد بالا، میوه درشت، دیرگلی نسبی (اواسط فروردین) برای مقابله با سرما، زودرسی میوه (نیمه اول خرداد)، طعم مطلوب، رنگ پذیری و خصوصیات آروماتیک مناسب برای کاربری تازهخوری با قابلیت بازارپسندی مطلوب با نام "درخشان" مورد تایید قرار گرفت.
4- گزارش معرفی دو کلون چای با کدهای 100 و 444 توسط عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم باغبانی ارائه شد. کلونهای مذکور با تیپ رویشی چینی، برگهای درشت و لطیف، فلش زنی زودهنگام بهاره، سطح گسترش بالای بوته، به خواب رفتن دیرهنگام در پاییز، رنگ برگ سبز روشن، گلدهی کم، عملکرد استاندارد (دو برگ و یک غنچه) بالا و کیفیت مطلوب چایسازی مورد تایید قرار گرفتند. کلون 100 با نام "کاشف" و کلون 444 با نام "لاهیج" معرفی شدند.