اخذ اعتبارنامه از انجمن بین المللی آزمون بذر (ایستا) و امکان صدور گواهی بین المللی بذر برای اولین بار در کشور

 

رئیس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال از پیوستن ایران به جمع کشورهای صادرکننده گواهی بین‌المللی ایستا (انجمن بین المللی آزمون بذر) خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، آقای دکتر محمدحسن عصاره با اشاره به اینکه اخذ اعتبار نامه ایستا و صدور گواهی بین­ المللی، در ورود کشور به بازار جهانی بذر و فراهم سازی بستر صادرات بذر در آینده نقش به­ سزایی خواهد داشت، مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال پیگیری امور مرتبط با اخذ اعتبارنامه جهت صدور گواهی بین­ المللی بذر در سرلوحه برنامه ­های راهبردی مؤسسه قرار داد و پس از سال ها تلاش و انجام آزمون­ها و بازرسی­های بین المللی توانست به جمع کشورهای صادر کننده گواهینامه بین المللی ایستا برای بذر بپیوندد.

در این راستا و پس از اقداماتی از قبیل بررسی و مطالعه الزامات انجمن بین المللی آزمون های بذر(ایستا)، تدوین روش های اجرایی استاندارد مطابق با الزامات اعتباردهی ایستا، ارسال تمام مدارک و مستندات تهیه شده به کمیته اعتبارسنجی ایستا به منظور ارزیابی مدارک و مستندات و همچنین انطباق آن با الزامات اعتباردهی ایستا انجام و سپس بازرسی سیستمی و فنی توسط تیم ارزیاب ایستا برنامه ­ریزی و اجرا گردید.
 

پس از اتمام فرآیند بازرسی سیستمی و فنی، بازرسان ایستا آزمایشگاه تجزیه کیفی بذر مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال را حائز استاندارهای لازم برای اخذ اعتبارنامه دانستند و پیشنهاد اعطای اعتبارنامه را به کمیته اعتبارسنجی ایستا ارائه نمودند. در نهایت کمیته اجرایی اعتبارسنجی ایستا، با اعطای اعتبارنامه بین­المللی ایستا به آزمایشگاه تجزیه کیفی بذر مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال موافقت نموده و اکنون این آزمایشگاه به عنوان تنها آزمایشگاه دارای اعتبار بین­ المللی ایران در لیست 146 آزمایشگاه معتبر ایستا در سطح دنیا قرار دارد و ایران به جمع 63 کشور دارای آزمایشگاه معتبر ایستا پیوسته است. دریافت این اعتبارنامه برای اولین بار این امکان را در کشور ایجاد نمود که برای صادرات بذر برگه­ های معتبر ایستا را صادر نماید که در دنیا مورد پذیرش بوده و گام مهمی در صادرات بذر کشور ایفا می­ نماید.

شایان ذکر است از بین کشورهای همسایه ایران که مرز آبی یا خاکی با کشور دارند تنها سه کشور روسیه، ترکیه و پاکستان دارای آزمایشگاه تجزیه بذر اکردیته هستند، لذا اخذ اعتبارنامه ایستا علاوه بر اینکه شرایط فعالیت تجارت بذر در سطح بین الملل را برای تولیدکنندگان بذر کشور فراهم نموده است، این امکان را ایجاد نموده است که به عنوان آزمایشگاه مجاز برای صدور گواهی بین المللی ایستا، تجارت بذر در سایر کشورها از طریق کشور ایران و با گواهی های صادره از آزمایشگاه تجزیه کیفی بذر این مؤسسه انجام پذیرد.

عضویت ایران در برنامه ­های بذر سازمان همکاری­های­ اقتصادی و توسعه (OECD) و اکردیته شدن آزمایشگاه تجزیه بذر بستر صادرات بذر را در کشور به­ طور کامل ایجاد نموده است که در صورت تقویت صنعت بذر کشور، آزادسازی ارقام با پتانسیل رقابت در بازارهای جهانی و برند سازی شرکت­های داخلی، ایران بتواند با توجه به پتانسیل­ های بالای جغرافیایی، نیروی انسانی، ذخایر ژنتیکی غنی و... جایگاه مهمی در صنعت چند میلیارد دلاری بذر در دنیا بر عهده بگیرد.

 
تاریخ:
1399/10/30
تعداد بازدید:
2142
منبع:
اداره روابط عمومی و امور بین الملل مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal