یکصد و سومین نشست کمیته علمی-فنی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال

به گزارش روابط عمومی مؤسسه، یکصد و سومین نشست کمیته علمی-فنی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال در تاریخ 1403/04/31 با حضور اعضای کمیته و مدعوین برگزار شد. در این جلسه محتوای فنی و علمی شناسنامه بیست فقره طرح / پروژه تحقیقاتی پیشنهادی شامل دوازده فقره طرح / پروژه سفارشی و هشت فقره پروژه مستقل مطرح و در نهایت پس از بحث و بررسی­های لازم توسط اعضای کمیته مورد تایید قرار گرفت و مقرر گردید پس از تایید اعتبار مالی برای اخذ شماره مصوب از طریق سامانه مدیریت درخواست های امور پژوهشی، آموزشی و ترویجی (سمپات) به کمیسیون هماهنگی تحقیقات و دفتر امور پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ارجاع شود.

جدول - لیست عناوین طرح / پروژه های پژوهشی مورد تصویب در یکصد و یکمین کمیته علمی فنی موسسه

ردیف

عنوان طرح / پروژه­ تحقیقاتی پیشنهادی

مجری مسئول / مجری

1

تاثیر تراکم و آرایش کشت گندم سیاه (Fagopyrum esculentum L.) بر کیفیت و کمیت بذر

بیتا اسکویی

2

بهینه سازی روش های افزایش جوانه زنی بذر، رشد اولیه گیاه و ارزیابی کیفی نهال پکان

میترا رحمتی

3

بررسی تاثیر بذرمال و محلول پاشی عنصر روی بر کمیت و کیفیت بذر ارقام مختلف گندم

مهران شرفی زاد

4

بررسی وضعیت آلودگی نمونه های بذری برخی گیاهان علوفه ای (ماشک علوفه ای، نخودفرنگی علوفه ای و یونجه) به بیمارگرهای قارچی بذرزاد در ایران

نیما خالدی

5

ارزیابی رابطه بین میزان آلودگی بذر و درصد بروز بیماری لکه قهوه‌ای نواری جو در طبقات بذری

نیما خالدی

6

بررسی سازگاری و پایداری عملکرد علوفه و صفات متمایزکننده چهار رقم یونجه (Medicago sativa L.) در مناطق سرد، معتدل و گرم ایران

محمد رحمانی

7

ارزیابی سازگاری و پایداری عملکرد شش رقم جدید سویا برای تجاری سازی

سامان شیدائی

8

ارزیابی صفات مرفولوژیکی ارقام مختلف گوجه فرنگی در شرایط گلخانه در سال 1402-1403

لیلا یاری

9

ارزیابی تمایز، یکنواختی و پایداری چهار رقم جدید آفتابگردان برای تجاری سازی

سامان شیدائی

10

ارزیابی تمایز، یکنواختی و پایداری پنج رقم جدید کلزای بهاره با استفاده از صفات مورفولوژیکی (1403-1402)

سامان شیدائی

11

تمایز، یکنواختی و پایداری (DUS) ارقام خیار گلخانه ای متقاضی تجاری شدن با استفاده از ویژگیهای مورفولوژیک

زهرا طاهرنژاد

12

آزمون تمایز، یکنواختی و پایداری (تیپ) ارقام جدید ذرت دانه ای و علوفه ای با استفاده از صفات مورفولوژیک (1404-1403)

محمدرضا جزائری نوش آبادی

13

آزمون تمایز، یکنواختی و پایداری (تیپ) ارقام جدید ذرت شیرین متقاضی تجاری سازی (1404-1403)

محمدرضا جزائری نوش آبادی

14

استفاده از صفات مورفولوژیک و فنولوژیک در ارزیابی تمایز، و یکنواختی ارقام جدید پیاز روز کوتاه (1403-1402)

محمدرضا جزائری نوش آبادی

15

بررسی تمایز، یکنواختی و پایداری در دو ژنوتیپ پسته با هدف ثبت پایه جدید

میترا رحمتی

16

بررسی و مقایسه خصوصیات ریخت شناسی، قدرت رشد و عملکرد یک ژنوتیپ پسته کاندید ثبت با ارقام تجاری

میترا رحمتی

17

بررسی خلوص ژنتیکی پارت‌های بذری پنبه تولیدی سال 1401 از طریق کرت‌های کنترلی

بیتا اسکویی

18

بررسی خلوص ژنتیکی پارت های بذر نخود تولیدی سال زراعی 1402 -1401 از طریق کرتهای کنترلی

حسین صادقی

19

تعیین اصالت و خلوص ژنتیکی پارتهای بذری چغندرقند با استفاده از شاخص های ریخت شناسی در کرت‌های کنترلی سال زراعی 1403

اشکان عباسیان

20

بررسی مورفولوژیک و مولکولی اصالت، خلوص ژنتیکی و سلامت بذور پیاز تولید داخل در کرت های کنترلی

کبری مسلم خانی

همچنین بیست و سه فقره گزارش نهایی پس از طی مراحل داوری، ارزشیابی و اصلاح نهایی توسط اعضای کمیته مورد تصویب قرار گرفت و مقرر گردید از طریق سامانه مدیریت درخواست های امور پژوهشی، آموزشی و ترویجی (سمپات) برای بررسی برونداد طرح / پروژه و اخذ کد و ابلاغ فروست گزارش نهایی به مرکز فناوری اطلاعات و اطلاع رسانی کشاورزی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ارسال گردد.

جدول - لیست عناوین گزارش­های نهایی و علمی فنی مورد تصویب در یکصد و یکمین کمیته علمی فنی

ردیف

عنوان گزارش نهایی و علمی - فنی

مجری مسئول / مجری

1

ارزیابی خصوصیات زراعی و پایداری ارقام جدید سیب زمینی متقاضی تجاری سازی (سال 1400)

فرشید حسنی

2

بررسی امکان تولید لاین های خالص مادری هندوانه های بومی آجیلی ایران از طریق خودگشنی و تلاقی بین گونه ای

محمد حسن عصاره

3

بررسی بسترها و زمان های مناسب جهت کشت نشاء گیاه دارویی کبر(Capparis spinose L.)

صمد مبصّر

4

ارزیابی صفات مرفولوژیکی ارقام جدید گوجه فرنگی در شرایط گلخانه درسال 1402-1401

لیلا یاری

5

بررسی ویژگی های کیفی بذر دو گونه گون ( Astragalus cicer و Astragalus cyclophyllus) پس از تیمار با باکتریهای همزیست و اثرات آن در بهبود استقرار گیاه و افزایش عملکرد کمی و کیفی علوفه آن

کبری مسلم خانی

6

ارزیابی صفات زراعی و پایداری ارقام جدید کنجد متقاضی تجاری سازی سال 1400

سامان شیدائی

7

تعیین ارزش زراعی و مصرف (VCU) چهار رقم جدید خارجی پنبه

آیدین حمیدی

8

بررسی تمایز، یکنواختی و پایداری صفات مورفولوژیک (DUS) و تعیین ارزش زراعی و مصرف (VCU) رقم جدید لوبیا متقاضی تجاری شدن در سال 1401

بابک درویشی چقاملکی

9

بررسی اصالت و خلوص ژنتیکی پارت های بذری کلزای وارداتی و تولید شده در سال 1400 از طریق آزمون کرت های کنترلی

مریم دیوسالار

10

انجام آزمون تمایز، یکنواختی و پایداری (تیپ) جهت ثبت ارقام جدید کلزا (1401-1399)

سامان شیدائی

11

تعیین اصالت و خلوص ژنتیکی پارتهای بذری سورگوم و ارزن با استفاده از شاخص های ریخت شناسی در کرت‌های کنترلی سال 1401

عباس زارعیان

12

تحلیل نظام بذر گندم در استان کرمانشاه

فرهاد خیری صنمی

13

بررسی تمایز، یکنواختی و پایداری در ژنوتیپ های کاندیدای گرود با هدف ثبت

اسفندیار حسنی مقدم

14

طراحی مدل ارزیابی کارایی نسبی کنترل و گواهی بذر گندم

کبری مسلم خانی

15

تعیین ارزش زراعی (VCU) شش هیبرید خارجی آفتابگردان در مناطق مختلف ایران در سال 1400-1399

حسین صادقی

16

ارزیابی اصالت و خلوص ژنتیکی پارت های بذر نخود تولید شده در سال زراعی 401-1400در کرت های کنترلی

حسین صادقی

17

انجام آزمون تمایز، یکنواختی و پایداری (تیپ) جهت ثبت چهار رقم جدید کنجد

حسین صادقی

18

انجام آزمون تمایز، یکنواختی و پایداری (تیپ) جهت ثبت چهار هیبرید جدید آفتابگردان (سال 1400)

حسین صادقی

19

انجام آزمون تمایز، یکنواختی و پایداری (تیپ) جهت ثبت هیبریدهای خارجی آفتابگردان

حسین صادقی

20

بررسی اصالت و خلوص ژنتیکی بذر ارقام هیبرید ذرت تولیدی سال 1401

علی شایان فر

21

بررسی اصالت و خلوص ژنتیکی بذر لاین های ذرت تولیدی سال 1401

علی شایان فر

22

پایش بیماری های بذربرد قارچی بذور پیش پایه گندم، جو و تریتیکاله در کشور

لیلا زارع

23

بررسی تمایز، یکنواختی و پایداری صفات مورفولوژیکی ارقام ذرت داخلی و خارجی متقاضی تجاری سازی

مهران شرفی زاد

 
 
تاریخ:
1403/05/08
تعداد بازدید:
249
منبع:
اداره روابط عمومی
کلیه حقوق محتوای این سایت متعلق به مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال می باشد.
Powered by DorsaPortal