اصلاح و بهبود صفات ارقام گیاهان زراعی مانند افزایش عملکرد، بهبود کیفیت، مقاومت به بیماریها و آفات و یا تحمل شرایط رشد نامساعد مانند شوری و خشکی به ایجاد بذر ارقام اصلاح شده می انجامد. بذر اصلاح شده ابزاری برای انتقال تکنولوژیهای نوین تولید محصول و از الزامات دستیابی به امنیت غذایی است.
بذر اصلاح شده پس از تولید در مقیاس وسیع و با رعایت استانداردهای ملی بذر محصول خاص، بصورت بذر گواهی شده در اختیار کشاورزان قرار می گیرد. گواهی بذر با نصب شناسه یا برچسب صورت میگیرد. این شناسه حاوی اطلاعاتی مانند؛ نام محصول و رقم، نام و علامت تجاری تولید کننده، تاریخ تولید، طبقه بذری و ... است. برچسب یا شناسه مخصوص بذر گواهی شده که الزاماً زیر نظر موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و بر اساس استانداردهای ملی بذر صادر شده و بر روی پاکت های بذر نصب می شود،؛ ضامن کیفیت آن بذر می باشد.
استانداردهای ملی بذر، حداقل شاخصهای فنی قابل قبول در تولید و عرضه بذر است که بر اساس تحقیقات علمی داخلی و خارجی تعیین می شود.